Ljust och fräscht porslin

 

Vi om bloggare och skribenter får den stora förmånen att besöka pressvisningar, där nyheterna inom respektive område visas upp. Ovärdeligt för inspirationen. Häromdagen var det PR företaget Trendgruppen som visade upp några av sina kunders alster.
Det lilla vita och det vita med knorr.

20130311-084122.jpg

Illustratören Lovisa Burfitt har dekorerat den serien Mademoiselle Oiseau på Rörstrands tunnaste benporslin. Otroligt coolt! Skålen har sin lilla multifunktion genom att vara ”lagom” size. Funkar till godis som till frukostyogurten. Formgivare är Anna Lerinder. (lanseras v 16)

20130311-084133.jpg

Porslin från Royal Copenhagen och Rörstrand. De effektfulla besticken ”Dressed” som är ”knaggliga” på ena sidan är från Alessi. Fint vattenglas från Cervera.

20130311-084146.jpg

Royal Copenhagens klassiska, möter det mordernare porslinet.. Besticken är Monika Försters underbart vackra mattsvarta Dorotea Night/Gense.

20130311-084206.jpg

Måttsatsen ”Tower”  i keramik har Monika Förster designat för italienska Alessi. Här har den fått utökad funktion i form av ljuslykta och vas.

I min blogg Inredning och Design för Modern Mom skriver jag och visar fler tips på porslin idag,  klicka in och inspireras mer.

Av Susanne Nordström

Instagram: susnordstrom

 

Kommentarer

 1. snyggt !!!!!!!!!!

  Anmäl

  en beundrare ;),
 2. Hej! Gillar verkligen din blogg, väldigt inspirerande och ger mig alltid nya idéer. Jag har en fråga! Skulle du kunna tipsa om olika, fina porslins-serviser som man kan samla på? Har inte riktigt hittat någon som är för mig än… Tänkte att det är bra att önska sig nu när jag tex fyller 18 och när man tar studenten osv? Kramar

  Anmäl

  Ida,
  • Hej Ida!
   Förlåt för att du fått vänta på ditt svar! Tycker att det är perfekt att önska sig något så vettigt som saker till hemmet. Tänker att du ska hitta en klassisk ”första” bas som du inte ledsnar på i första taget. T.ex. vita tallrikar sen kan man duka upp med roliga assietter efter humör. Kocken Marcus Samuelsson har skapat en jättefin servis för Mateus, The Sahara Collektion som är vit, fräck och snygg. En normaltallrik kostar ca 165:- den djupa är dock rätt dyr men man kan använda som skål också. Hittade en websida som har extrapris nu:
   http://webbshop.hamngatan12.se/glas-porslin/tallrikar-assietter/89
   Du får googla och se var de säljs så du kan titta på dom live också.
   Jag har två frukostkoppar utan fat som jag fått i present som jag verkligen gillar. Men framför allt så är det bra att ha tallrikarna.
   Lycka till med dina val och grattis i förskott på din 18-års dag. (Min son fyller 18 i sommar)

   Anmäl

 3. Hej Susanne
  Jag har 2 frågor nr 1 Besticken på bild 2 vet du var dom kommer ifrån?
  fråga 2 Jag har det lite färgstarkt hemma ;) i v-rummet lila/svart fondväggen beige/äggskals färgat på dom övriga väggarna i v-rummet och lila/svarta detaljer
  i sovrummet rött och vita möbler
  kök grått och turkost. Nu är hallen gul med vita hallmöbler MEN den ska fixas vad föreslår du för färg/färger så jag kan jämka med övriga rum
  Ha en fin dag Zeta

  Anmäl

  zeta,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Senaste kommentarer

 • Jeanette wallin Eriksson: Hej,Undrar om du gör inredningsjobb i vanliga hem,?Vi har flyttat till lägenhet från ett...
 • Pernilla: Hej Susanne, Jag försökte hitta ett sätt att kontakta Ann Drömhuset men såg inte det på web sidan. Jag...
 • Teija: Hej Susanne, Den där loftsängen är superfin och har sett att du har gjort fler av den sorten. Jag undrar...
 • Anna-Karin: Hej och tack för svar!!! (om att du inte online kan hjälpa till med inredning) Kan du rekommendera någon...
 • Katarina: Önskar att du tog upp hur man samsas med sin sambo i ett komb pyssel/datarum på nära 9 kvadrat….:-)o...


 • Om Susanne