Trimma magen under sommaren!

Många mailar till oss och frågar om magutmaningen vi hade förra sommaren. Så här kommer den igen!
Sit-ups, crunches, leg raises och plankan varje dag med vila var fjärde dag och öka antalet hela tiden.

Ha en grym sommar önskar vi på ModernMom (som självklart hakar på denna magutmaning!)

20130708-093013.jpg22 kommentarer
Kommentera

Hässelbyloppet 2013 – personligt bästa

Kom till start idag. Med jetlag i kroppen och lite träning kände jag mig inte ett dugg laddad inför dagens lopp.
Men, solen sken och det var till det sett en alldeles perfekt dag för att springa.
Banan är hyfsat enkel, en flack bana, mest asfalt i form av gångvägar runt om i Hässelby.
Tänkte att jag skulle ta det riktigt lugnt för att inte överanstränga min höft som fortfarande inte är helt ok men mycket bättre.
Efter 2 kilometer tyckte jag det gick riktigt bra, kroppen kändes lätt och när jag vid 5 kilometer sneglade på min klocka på armen och såg att den var 26.11 kickade helt plötsligt jakten på en bra tid in. Fast jag hade bestämt mig för att låta bli.
Vid 8 km höll jag på att springa in i en vägg och insåg att jag hade ätit på tok för lite och energinivån sjönk oroväckande fort.
Men klockan. Klockan visade 44 minuter. Så fort har jag aldrig sprungit och man blir som radiostyrd.
Fokus på målet. 2 000 meter kvar. Kan låta lite men jäklar vad långt det kan vara.
In på Hässelby IP och runt det sista varvet, det riktigt brände i lungorna men nu var jag nära.
Gick i mål med årets personbästa, 50 minuter och 42 sekunder.
Jag var helt slut, benen skrek av mjölksyra men jag var så nöjd!!
Ibland är det helt enkelt så att man kanske inte ska förbereda sig för mycket inför ett lopp utan bara springa?
Stort grattis även till mina två systrar som också de satte personligt rekord idag.
Kanske säger mer om banan nu när jag tänker efter…
Nåja. Strunt samma. Årets sista lopp och alla fick vi grymt bra tider. Det lever vi på ett bra tag!

Trevlig söndagskväll allihop!

/Linda

20131013-193920.jpg4 kommentarer
Kommentera


Populära sökningar: träningsbyxor, löparskor, hantlar

Komma tillbaka efter en skada

Jag har haft tur och klarat mig ifrån större skador men nu har jag lärt mig att även de lite mindre skadorna kan orsaka stora besvär. Det kan också vara lite svårt att upptäcka att man gjort något som är fel och helt plötsligt står man där med värk i hela kroppen.
Förra vintern sprang jag utan broddar i halkan och för att kompensera att det på vissa ställen lutade nerför sprang jag snett med höften vilket sen orsakade en kraftig nackspärr som tog över två veckor och 3 besök hos kiropraktor att få bort.
Nu var det dags igen.
Jag hakade på Johanna Toftbys utmaning, 100 squats i 100 dagar. Läs mer här.
De första dagarna kändes det rejält i låren – kanon tänkte jag, det här är bra för ben och rumpa.
Men efter dag 6 började det kännas rejält i svanken och i höfterna. Till slut svullnade också vänster knä upp och jag kunde knappt gå.
Bokade tid hos min systerdotter som är naprapat för att höra vad hon trodde.
Efter att ha gått igenom hur jag tränat och identifierat att squatsen var det enda jag förändrat i min träning blev misstanken att jag förmodligen efter ca 50-60 squats blivit trött, knät har förmodligen då vridit sig om så bara lite inåt och jag har gjort squatsen snett. Det resulterade i en bursit. En inflammation i de slemsäckar som sitter runt leder och senor.
Det blev en rejäl behandling där vi försökte punktera den med hård massage samt rätta till min något sneda ryggrad.
Sen en kur med antiinflammatoriska tabletter och vila. Och inga mer squats i den omfattningen.

20130923-110919.jpg

 

Den 13 oktober är det dags för sista loppet för mig detta år, Hässelbyloppet. Ville gärna känna in formen lite försiktigt så
i helgen när vi åkte till våra vänner Hester och Ivar i Amersfoort, Holland packade jag ner mina löparskor och en tidig morgon gav vi oss iväg för att sakta känna efter om det fungerade att springa igen. Det gick riktigt bra men jag kommer ta det lugnt tills jag känner att bursiten är helt borta.

20130923-110946.jpg

 

Träna lugnt och försiktigt!5 kommentarer
Kommentera

Våra skribenter

Linda Clarenbring

linda_fixad

Kom i form på Instagram

Senaste kommentarer

  • soffan@gmail.com: Hjälp! Hur läser jag schemat? Syns inte!
  • Annika: Åh tack!! Perfekt sommarövning! Skall genast sätta igång!!!
  • amanda: Vad är det för fisksås man ska använda? :)
  • Mehtap: Oh, my word. I know what it is now. You capture that magic of chdolhoid. The once upon a time when...
  • Annie: Trädgårdsarbete är världens trevligaste träning. Älskar att den säsongen är tillbaka igen /A
Follow on Bloglovin

699487_lailabagge_komiform

Kom i form på 30 dagar – The Results!!

Ja, då var den här kom i form-resan över, och det är dags för mig att dela med mig av mina resultat för er! Kan förvarna er på att det kommer bli ett långt inlägg! Ska försöka lägga in mina favoritbilder från resans gång för att lätta upp det lite :)

Måste dock börja med att säga att nu så här i efterhand tror jag inte att måttet för min midja stämde när jag mätte för 30 dagar sedan, så tjock var jag faktiskt inte, haha. Och så många centimeter har jag heller inte tappat. Så måste tyvärr stryka just det måttet.

Resultatet!
Längd: 160 cm = Ja den är fortfarande den samma! Hehe!
Vikt: 64,7 kg 62,2 kg = - 2,5 kg
Stuss: 107 cm 106 cm = - 1 cm
Midja: 97,5 cm
Lår: 66 cm 64 cm = - 2 cm

Ja, där har ni mina resultat! Kanske inte jättemånga centimeter som har försvunnit, men jag ser på vågen att det har gått bra, och folk runt omkring mig säger att det syns att jag gått ner i vikt. Mycket i ansiktet bland annat. Målet är fortfarande att komma i mina jeanstights som jag skrev om förut, och det är nära nu! :)

biceps

Utvärdering
Vad tycker jag då om de 30 dagar som gått och bokens upplägg? Jag tycker att det har varit bra faktiskt! Självklart har det funnits vissa saker som jag tycker skulle varit annorlunda, och självklart ska jag dela med mig av detta till er nu!

Maten:
Jag tycker att bokens tanke när det gäller mat känns väldigt realistisk. Det är ingen ”du måste straffa dig själv-diet” där du måste ta bort allt det goda i livet. Du får till och med ha en syndardag, eller du ska till och med ha det! Jag har definitivt hittat några nya favoriträtter som jag lär fortsätta laga i framtiden. Var även många rätter som jag aldrig hann testa på som jag sparar till senare. När jag började programmet och skulle inhandla alla ingredienser så fick jag nästan en chock. Det blev både dyrt och mycket att släpa hem. Men det berodde ju på att jag inte hade många av de basråvarorna hemma redan. Märkte nämligen att det redan andra veckan blev mycket mindre att handla hem, och därmed även billigare. Härligt både för mig och plånboken! Det har varit mat som både jag och min sambo kunnat äta, trots att han inte gått något kom i form-program, och han har också tyckt väldigt bra om maten! Smidigt också att det blir både middag och lunch! Det jag kan tycka kändes jobbigt var den tiden jag la ner på att stå och laga mat varje dag. Vissa kanske är vana vid detta, men det är inte jag! Kanske var jag ovan och ny när jag testade nya rätter, men det tog oftast 1-1,5 timme, vilket kändes lite jobbigt när man jobbat hela dagen, gått och tränat och kom hem sent. Hade underlättat om det stod i recepten ungefär hur lång tid rätterna skulle ta att göra. Blev även förvånad över att det var rätter med som krävde marinering av kött i ett helt dygn. Det kände jag inte att jag hade tid med tyvärr. Men gott var det i alla fall! :) Är som sagt mat jag kan fortsätta laga!

Min stora favorit blev ju kräftstjärtsalladen, men även zucchinilasagnen! Och havregrynsgröten till frukost är definitivt någonting jag tar med mig och inte tänker sluta med!

20130821_122525

20130903_083915

Träningen:
När det kommer till träningen så tyckte jag i början att det var rätt lite träningstillfällen i veckan. Jag är van vid att man ska träna 5 gånger i veckan när man ska gå ner i vikt, och har tyckt att det har varit jobbigt att hinna med. Därför blev jag lättad när jag såg träningsupplägget i boken. Jag har verkligen tyckt om det här upplägget, och jag har lärt mig att träna på ett annat sätt än tidigare. Jag tar definitivt med mig denna träningsform i fortsättningen, och boken har faktiskt, trots att det låter lite töntigt, öppnat upp mina ögon för träning på gym, alltså styrketräning. Jag har alltid varit den som gått på pass och behövt ha någon som sagt till mig vad jag skulle göra och hur länge. Det känner jag inte att jag behöver nu. Att även röra på sig 30 minuter om dagen i form av powerwalk tycker jag också är logiskt, och härligt! Frisk luft och en chans att rensa tankarna! Jag började med morgonpromenader men kände att jag inte riktigt fick till det, och gick istället över till kvällspromenader som passade mig bättre. Då fick jag oftast även sällskap av sambon också, vilket alltid är trevligare! När det kommer till träningsupplägget har jag faktiskt ingenting alls att ”klaga” på. Jag är faktiskt supernöjd med det!

20130908_092719

Min prestation:
Nu när dessa 30 dagar har gått måste jag ju även utvärdera min prestation. Jag klantade ju till det och la den här resan med en flytt som störde i mitten, men samtidigt tyckte jag det var bra. För det kommer alltid saker i vardagen som kommer störa. Jag tycker ändå att jag kämpat på bra och inte fuskat mer än någon ”vanlig” middag ibland, och det är jag väldigt stolt över! Är övertygad om att mitt bloggande här även hjälpte till att peppa mig, då vill man ju göra bra ifrån sig! Men även alla era snälla kommentarer har peppat mig supermycket! Hade jag kunnat gå ner mer i vikt under den här tiden om jag hade kört stenhårt alla 30 dagar? Kanske marginellt. Men jag tror heller inte att det är möjligt för mig att gå ner hur mycket som helst på 30 dagar, så mitt resultat var i princip vad jag hade förväntat mig. Jag har gått ner nästa 0,6 kg per vecka, det är jag grymt nöjd med!

Framtiden:
Så vad händer nu då, undrar ni? Kommer jag gå raka vägen till McDonalds och trycka i mig en hamburgare? Nej! Jag kommer definitivt fortsätta på denna resa, och köra mitt eget race! Jag har hittat träningsupplägget som passar mig och ett gäng maträtter som jag tycker om. Det jag kommer förändra är väl dock just mängden tid jag lagt på matlagningen. Kommer fortfarande äta nyttigt och gott, men göra rätter som går lite snabbare. Och några sådana har jag ju redan visat er! Som min bulgursallad med halloumi, eller kesoplättarna! Jag har inte nått mitt mål än, men det trodde jag inte heller att jag skulle göra på 30 dagar. Det tar längre tid, då det är ett gäng kilon kvar. Men jag är supernöjd över att jag kommit en bit på vägen och det gör mig taggad att fortsätta kämpa och inte falla tillbaka till startvikten igen!
20130823_165557

Ni som följt mig:
Till alla er som följt mig på min kom i form-resa vill jag bara säga – TACK!!! Det har gjort mig helt varm i hjärtat av att läsa era snälla och peppande kommentarer! Det har verkligen hjälpt och stöttat mig! Och ibland när man har velat ge upp har era kommentarer fått mig att fortsätta kämpa. Så, än en gång, TACK! :)

Känns lite konstigt att min bloggtid på Modern Mom är slut. Men nu har jag min egna blogg att ta upp igen, den har ju fått ligga lite på is under de här 30 dagarna då det blev för jobbigt att uppdatera två bloggar samtidigt, hehe!

Avslutningsvis, skulle jag rekommendera andra att följa konceptet i Lailas bok? Absolut! Det är mycket mer realistiskt än andra dieter, träningsupplägget är toppen och maten är god! Sedan får man anpassa det efter sin egen vardag på bästa sätt :)

Nu blir det till att mumsa på kräftstjärtsalladen som blev över från igår, och kolla på slutet av Idol.

Tack till er alla och lycka till på era kom i form-resor!!

Kramar Emma :)18 kommentarer
Kommentera

Dag 30 och kom i form-resans slut!

Ja, då var den sista dagen på kom i form-resan här! Hur kan det ha gått så snabbt?! Det kändes ju typ som att jag började igår..

Jag bestämde mig i alla fall för att avsluta på topp! Började dagen med min trogna havregrynsgröt med osötat äppelmos och kanel! Muuums! Var riktigt kyligt på jobbet idag så mellanmålet blev en kopp te, det värmer alltid!

Till lunch blev det faktiskt ingen matlåda idag, eftersom den karelska pirogen lockade för mycket igår! Gick därför ut på lunch med kollegorna där renskav med potatismos lockade! MEN jag stod emot och tog istället en rostbiffsallad med avokado! Det låg även potatisar på tallriken, men åt jag dem? Nej! :) Och salladen var faktiskt riktigt god när jag kompletterade med majs, majsoman som jag är, hehe! :)

20130910_120946

Eftermiddagen flög sedan förbi och jag hade fullt upp på jobbet, vilket innebar att jag inte ens kom ihåg att jag var hungrig på eftermiddagen. Så det blev inget mellanmål! :)

Direkt efter jobbet åkte jag till gymmet för tisdagsträning med lillasyster. Och eftersom jag hade lite tid över passade jag på att ta en promenad till gymmet istället för att ta tunnelbanan!
Väl på gymmet kändes det toppen! Jag körde ett gäng övningar för olika muskelgrupper och gick från gymmet nöjd, och utmattad!

20130910_185014

20130910_184601

Efter gymmet hoppade jag in på affären för att handla inför middagen, och sedan gick jag faktiskt hem! En promenad på cirka 20 minuter.

När jag kom hem ställde jag mig i köket direkt för dagens middag, en favorit i repris! (Jag sa ju att jag skulle sluta resan på topp!) – Kräftstjärtssallad, som idag istället innehöll bara räkor! De hade heller ingen mango i affären så jag testade med vindruvor istället, och tyckte det fungerade bra faktiskt!

Nu sitter jag här och tar det lugnt, och känner mig nöjd med dagen!

Och där sätter jag även punkt för min kom i form-resa! Men hur har det gått, undrar ni nu? Mina resultat och en utvärdering av dessa 30 dagar kommer imorgon! :)
(vår våg har nämligen gått sönder, så måste köpa en ny imorgon!)6 kommentarer
Kommentera

Dag 29 och vart tog helgen vägen?

Ja, då var det måndag igen och vi har en ny vecka framför oss. Vart tog egentligen helgen vägen? Jag tycker i och för sig alltid att helgerna bara svischar förbi, vart tar egentligen tiden vägen?!

Det är lite förvirrande den här veckan, för det är en helt vanlig arbetsvecka, men min vecka här på bloggen och kom i form-programmet är kort. Imorgon, tisdag, är det sista dagen! Även där har tiden bara rusat förbi. Kändes som att jag började igår… Men än är det tid kvar! :) Har bestämt mig för att sluta på topp och eftersom det bara är två dagar den här veckan trotsar jag ”en vilodag mellan träningspassen-regeln” och kör träning måndag OCH tisdag.

Dagen började med att jag vaknade med ett ryck då en tavla bestämde sig för att rasa ner. Den har hängt där så fint i flera dagar, men nu bestämde den sig tydligen för att flytta på sig. Inte så trevligt när det sker 13 minuter innan klockan ringer.. ZzZzZznaaark! Borde ha klivit upp direkt, men istället valde jag att somna om och vakna ännu tröttare, 13 minuter senare… Haha!

Men väl på jobbet satte jag igång dagen på riktigt med en skål havregrynsgröt med osötat äppelmos. Glömde kanelen!! Tog även tre små plommon till, eller sviskon som det stod att de hette i affären. Mums!! Måste köpa fler, de är ju oemotståndligt goda!!

frukost

Helt plötsligt var det sedan dags för lunch, och självklart blev det en liten matlåda med järparna från igår! :) Att ha avokado lyfter verkligen vilken sallad som helst, sååå gott! Glömde ta bild, men ni såg ju igår hur det såg ut!

Eftermiddagen bestod mest av ett riktigt träningspass på jobbet! Vi fick 1200 ex av en broschyr vi beställt, men då de levererades till fel adress fick jag släpa in alla från trottoaren utanför, lägga in dem i förrådet och samtidigt springa i trapporna upp och ner som en galning. Blev helt slut!

Efter jobbet tog jag en sväng inne i stan, hade lite saker att göra. Halvfinne som jag är köpte jag karelska piroger, som jag upptäckte i julas. Det var meningen att jag skulle fryst in alla för senare, men kunde inte motstå dem så det fick bli en till middag, tillsammans med en härlig sallad! Men eftersom jag inte åt några kolhydrater till lunchen så tyckte jag ändå att det kändes helt okej att fuska!

image

Träningsvärken idag är nästan olidlig! Det är rumpan, lite ben och mage det satt sig på.. Precis de områdena jag vill tappa några kilon runt, toppen! Sätter jag mig på golvet (haha låter konstigt men så är det just nu, medan vi väntar på soffan!) så kommer jag knappt upp igen, haha! Men så ska det ju vara! Men därför fick det bli en träningsfri dag idag! Man ska ju faktiskt vila en dag mellan passen. Men imorgon slutar jag på topp med ett gympass, sista dagen på ”programmet”.

Men nu blir det till att gå och sova, är helt slut! God natt på er!

Hälsningar Emma :)4 kommentarer
Kommentera


  • Om Kom i Form

    Kom i form med Modern Mom