Tack för mig!

IMG_2086Hej alla bloggläsare!
Från och med idag slutar jag blogga här på modernmom för att istället blogga på min egen sajt www.bag-all.com

Jag kommer att blogga på engelska på min sajt eftersom de flesta av mina kunder är från andra ställen än Sverige.

Det har varit väldigt kul att blogga här på modernmom! Som jag berättat om tidigare har jag varit väldigt tveksam till att blogga och Pernilla har varit på mig i flera år om att jag borde blogga. Jag kände dels att jag inte direkt har något att skriva om och att det kanske skulle kännas utlämnande att berätta om sitt liv. Men tvärt om har jag känt att jag visst har massor att skriva om och att det är helt okej att berätta om sig själv.  Det är inte minst tack vare alla snälla bloggläsare och de fina kommentarerna som det känts så fantastiskt! Jag hoppas att ni alla följer med mig till min sida www.bag-all.com

Idag skriver jag om Margauxs födelsedags-partaj (som börjar med inköpet av ballongerna ovan)!

Ni kan även följa mig på instagram där jag fortsätter lägga ut NYC tips flera gånger i veckan. @bag_all

 

 34 kommentarer
Kommentera

Tillbaks i NYC!

Det är så otroligt skönt att vara tillbaks hemma i NYC! Nog för att vädret är fint i Los Angeles, men att sitta så mycket i bil som man måste göra där är verkligen inte min grej.

När jag kom tillbaks hade mina affischer som jag beställt från www.artelimited.com kommit! Jag älskar prints och nu för tiden är de så lätta att få tag på och ganska billiga. Det här printet ”Brigitte” är av Lina Ekstrand.

IMG_1919Beställde också detta print ”Philosophy in the Boudoir” av Lina Ekstrand.

IMG_1937Tyckte att de var så himla fina tillsammans i en hörna så att de kan ”titta” på varandra!

IMG_1935Är även helt kär i detta tryck!
IMG_1936

Vad som också känns skönt att veta när man kommer hem är att barnen haft det bra! Det är för det mesta Micke som är borta och jag som är ensam med barnen. Men nu var det pappa och tjejerna. Förra helgen hade de åkt ner till Flower District (28-29 Street & 6th-7th Avenue) och köpt vårblommor för att plantera i våra blomsterlådor på balkongen. Tanken var att de skulle stå ute och att det skulle vara vår nu, men tyvärr tyvärr är det fortfarande minusgrader på nätterna så de får stå inne istället. Celeste bestämde att de skulle planteras i regnbågs-ordning. Kolla vad fint de hade gjort! Gissa om man blir glad när man ser detta!

IMG_1837Småtjejerna hade till och med döpt blommorna!

Påskliljorna heter: Algers, Milwaukee, Tallahassee och Bob HAHHAHAAA

IMG_1840

 

 

 

 

 25 kommentarer
Kommentera


Populära sökningar: nike, pulsklocka, sport-bh

Instagram baby!

Jag var sen i starten med Instagram. Fattade inte grejen liksom. Vilket egentligen är konstigt eftersom jag verkligen tycker om att ta bilder och har jobbat som stylist i mer än 20 år. Men när jag väl fattade grejen för ettochetthalvt år sedan blev jag hooked. Instagram passar mig perfekt eftersom det bara är en bild och en kort bildtext. Precis så mycket information man behöver. @bag_all heter jag på Insta.

Det har varit extra roligt för mig eftersom jag har fått så otroligt mycket positiv feedback på Insta. Folk gillar bilderna och är himla hyggliga med att ge komplimanger. Jag har nästan lärt känna några av mina följare nu tycker jag. Personer som jag aldrig skulle kommit i kontakt med annars.

Det är också många som undrar hur jag tar mina bilder och vad jag använder för filter så därför tänkte jag berätta lite om det idag.

Mitt trick är helt enkelt att ta många bilder. Precis som man gör när man plåtar ett modejobb. När man plåtar mode är det inte ovanligt att man tar 300-400 knäpp på en bild. Nu tar inte jag flera hundra bilder på varje objekt, men jag tar heller aldrig mindre än 10 knäpp.

Självklart gäller det också att ha ögonen öppna och se det som är vacker runt omkring. Som när jag plåtade den här satt vi uppe på taket och rätt som det var blev ljuset helt fantastisk, så jag rusade ner efter telefonen (för jag plåtar det allra mesta med min iPhone 5). Cappi och Margaux höll på att sopa på taket och Cappi hade en tuta i munnen. Men bara för att allt var perfekt betyder det inte att det räcker med ett knäpp. Jag tog säkert 20-30 bilder då.IMG_3520Ett tips är sen att direkt gå igenom bilderna och sålla ut de man inte gillar. Det gäller att kolla på dem i rätt ljus också. Om man tittar i solljus ser man inte bilderna tillräckligt bra tycker jag.

Det här är också en ögonblicksbild. Dvs tjejerna lekte katter och jag hade hjälpt dem måla nosar och morrhår. Ett annat knep är att ”croppa” bilden tajt, klippa bort det som är i bakgrunden. Det kan man göra direkt på telefonen eller i Instagram.

IMG_1964

 

Att vara i fina miljöer är inte heller fel. På vårt lantställe är det fint vart man än tittar tycker jag. Den här gungan har jag säkert tagit hundra olika bilder av. IMG_9861En annan sak som är kul för mig som bor i New York är att jag vet precis vad det är för väder i Stockholm. Är det en regnbåge i stan så känner jag till den garanterat. Man får se den ur alla möjliga vinklar. Helt underbart att kunna få vara med fast man inte är där.

På tal om regnbågar så bjöd svenska sommaren på många sådana förra året. Vi såg säkert fem eller sex stycken från vårt hus. Något mer fotogeniskt än en regnbåge får man leta efter och då gäller det att vara framme med kameran!

IMG_1599Om man sen kan lägga till personer som tittar på en regnbåge tycker i alla fall jag att det blir ännu mer intressant.

IMG_2220För att svara på frågan vad jag använder för filter så är det olika varje gång eftersom varje bild från början har olika förutsättningar. Här är till exempel en bild jag tog på Margaux idag (hennes nya älsklingskeps!) Så här såg bilden ut när jag tog den.

IMG_1902Så här såg den ut när jag fixat till den.

IMG_1906Det finns också en massa coola saker man kan göra på Insta. Idag hittade jag Insta grid på apple store. Sjukt cool grej tycker jag där man lägger ut en bild som 9 bilder.

IMG_1881

En annan grej som är så kul är att man kan följa vilt främmande människor med helt andra liv. En jag följt i ett år heter @tobbetimmer som bor i Rejmyre i Östergötland och kör lastbil med timmer. Hans liv kunde inte vara mer annorlunda än mitt liv i NY och jag tycker att det är så himla kul att följa honom! Följ honom ni med!

Jag gissar att det här är Tobbes lastbil!

IMG_1909

 

 

 

 

 

 

 20 kommentarer
Kommentera

Bye bye LA!

Så var den här jobbresan över! Sista dagen bjöd på en jordbävning vid 6 snåret på morgonen. Jag vaknade av att sängen skakade lite och min första tanke var att Jenny och John flyttade tunga möbler i rummet bredvid haha. När man inte bor i LA är en jordbävning verkligen inte ”top of mind”.
Jag fick ge mig av tidigt för att hinna till dagens plåtning. Solen gick upp över Pacific Coast Highway när jag lämnade huset. Sååå vackert!

20140318-094435.jpg
Sista plåtningen gjorde vi igår med Jennie Hammar och hennes supergulliga 3-månaders bebis Ilse! Det är inte varje dag man jobbar under ett citronträd.

20140318-093840.jpg
Lite annorlunda än New York som fortfarande har minusgrader!

Hörs från New York! ❤️6 kommentarer
Kommentera

Halvledig dag i LA!

IMG_1478Igår hade jag en halvledig dag. Det innebär ingen fotografering, men lite preppande i form av att leta efter saker vi behöver till fotograferingarna. Det första jag ville få tag på var ett sol parasoll och en badboll. Så jag tänkte att jag hyr mig en cykel och cyklar ner till Venice beach där det ligger fullt med tursitaffärer på stranden. Det var en ljuvlig dag, 24-25 grader varmt och sooool! Något man verkligen inte varit bortskämd med efter den här hårda vintern i New York.

Tyvärr hittade jag inga fina parasoll i Venice, men fick i a f en underbar cykeltur. Jag cyklade sedan vidare till Santa Monica Stairs. Det är en känd träningsplats här i LA. Det är en trätrappa som går från ett berg ner i en dal. Här ser man de mest vältränade typer man kan tänka sig! Den här killen sprintade upp med sin cykel på axeln.

IMG_1485Tillbaks på hotellet gick jag igenom lite bebiskläder som vi ska plåta på måndag! Kolla gulligt från Lindex!

IMG_1514Sen passade jag på att plåta mina påsar lite i hotellmiljö. Det är ju när man reser de är tänka att användas (men också superbra hemma i garderoben så klart!). Många är slutsålda i Sverige just nu, men man kan beställa dem i den amerikanska shoppen: www.bag-all.com

IMG_1566Och i det fina badrummet. Älskar tapeterna!!

IMG_1510

 

Jag hade sån tur att jag blev uppgraderad till en studio med kök. Inte för att jag lagat mat, men ändå…

IMG_1569En litten uppstoppad fågel. Fin eller creepy?

IMG_1574Väldigt snyggt kök!

IMG_1579Rummet har också en bokhylla med böckerna instoppade åt ”fel” håll. Kanske ny trend efter att alla sorterat sina böcker i färgordning?

IMG_1583

 

Tyvärr ska jag lämna det här fina hotellet, Palihouse Santa Monica, idag. Men jag ska istället flytta in till min kompis Jenny som har ett underbart hus på en klippa i Malibu så det går ingen nöd på mig.

IMG_1601Älskar precis allt med det här hotellet! Kolla in frukosten jag fick idag. Helt ljuvlig!

IMG_1600Följ mig gärna på instagram: @bag_all

Och om du vill likea gärna min sida på Facebook: Bag-all

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 11 kommentarer
Kommentera

Jennifer Jansch

Jenniferjansch

Jennifer Jansch bor i New York tillsammans med sin man, tre barn: Celeste, 13 år, Margaux 8 år och Caprice 5 år och så katten Ping, 16 år.
Jennifer har jobbat som stylist i över 20 år och har varit med och startat tidningarna mama och Family Living.
Nu jobbar hon med det egna märket: Bag-all som gör återanvändbara presentpåsar

Köp Jennifers fina presentpåsar här!

bagall_widget_bild

@bag_all

Arkiv

Bye bye LA!

Så var den här jobbresan över! Sista dagen bjöd på en jordbävning vid 6 snåret på morgonen. Jag vaknade av att sängen skakade lite och min första tanke var att Jenny och John flyttade tunga möbler i rummet bredvid haha. När man inte bor i LA är en jordbävning verkligen inte ”top of mind”.
Jag fick ge mig av tidigt för att hinna till dagens plåtning. Solen gick upp över Pacific Coast Highway när jag lämnade huset. Sååå vackert!

20140318-094435.jpg
Sista plåtningen gjorde vi igår med Jennie Hammar och hennes supergulliga 3-månaders bebis Ilse! Det är inte varje dag man jobbar under ett citronträd.

20140318-093840.jpg
Lite annorlunda än New York som fortfarande har minusgrader!

Hörs från New York! ❤️6 kommentarer
Kommentera

Halvledig dag i LA!

IMG_1478Igår hade jag en halvledig dag. Det innebär ingen fotografering, men lite preppande i form av att leta efter saker vi behöver till fotograferingarna. Det första jag ville få tag på var ett sol parasoll och en badboll. Så jag tänkte att jag hyr mig en cykel och cyklar ner till Venice beach där det ligger fullt med tursitaffärer på stranden. Det var en ljuvlig dag, 24-25 grader varmt och sooool! Något man verkligen inte varit bortskämd med efter den här hårda vintern i New York.

Tyvärr hittade jag inga fina parasoll i Venice, men fick i a f en underbar cykeltur. Jag cyklade sedan vidare till Santa Monica Stairs. Det är en känd träningsplats här i LA. Det är en trätrappa som går från ett berg ner i en dal. Här ser man de mest vältränade typer man kan tänka sig! Den här killen sprintade upp med sin cykel på axeln.

IMG_1485Tillbaks på hotellet gick jag igenom lite bebiskläder som vi ska plåta på måndag! Kolla gulligt från Lindex!

IMG_1514Sen passade jag på att plåta mina påsar lite i hotellmiljö. Det är ju när man reser de är tänka att användas (men också superbra hemma i garderoben så klart!). Många är slutsålda i Sverige just nu, men man kan beställa dem i den amerikanska shoppen: www.bag-all.com

IMG_1566Och i det fina badrummet. Älskar tapeterna!!

IMG_1510

 

Jag hade sån tur att jag blev uppgraderad till en studio med kök. Inte för att jag lagat mat, men ändå…

IMG_1569En litten uppstoppad fågel. Fin eller creepy?

IMG_1574Väldigt snyggt kök!

IMG_1579Rummet har också en bokhylla med böckerna instoppade åt ”fel” håll. Kanske ny trend efter att alla sorterat sina böcker i färgordning?

IMG_1583

 

Tyvärr ska jag lämna det här fina hotellet, Palihouse Santa Monica, idag. Men jag ska istället flytta in till min kompis Jenny som har ett underbart hus på en klippa i Malibu så det går ingen nöd på mig.

IMG_1601Älskar precis allt med det här hotellet! Kolla in frukosten jag fick idag. Helt ljuvlig!

IMG_1600Följ mig gärna på instagram: @bag_all

Och om du vill likea gärna min sida på Facebook: Bag-all

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 11 kommentarer
Kommentera

Hello LA!

IMG_1463Kalla mig gärna barnslig, men en av de roligaste sakerna med att flyga inrikesflyg i Amerika är deras Skymall magasin. Det är alltså en postorder tiding som säljer allt möjligt och omöjligt. Varje gång är det nya galna grejer. Eller vad sägs om den här bidé duschen som samtidigt kan hålla din iPad och toalettpapper! Mycket användbart eller hur?!

IMG_1437Eller en gitarr riggad över en dörr så du vet om någon kommer eller går. Den kan till och med ställas in så att den tar ditt favorit accord.

IMG_1441

Eller den här golvlampan i verklig storlek. Så himla snygg!

IMG_1466

Väl framme i LA checkade jag in på mitt favorithotell Palihouse. Får visa lite bilder här ifrån i morgon.

I morse gjorde jag mig redo för att åka iväg och prova kläder på kändismamman som jag ska styla för två jobb för mama. Klänning från HM, skärp We, boots Other Stories.

IMG_1451

 

Här är solnedgången från hennes hus uppe i Hollywood hills. Så himla mäktigt!

IMG_1465

 

Skriver mer i morgon när jag förhoppningsvis inte är lika dödstrött som idag. Är på New York tid (tre timmar framför) så jag vaknade 4 på morgonen och nu är hon 12 på natten. Zzzzz

 6 kommentarer
Kommentera

Hej då NYC!

Sitter i taxin på väg till JFK airport (otroligt smidigt att kunna blogga från mobilen).

20140311-120919.jpg
La just upp den här bilden på Instagram (följ mig gärna där @bag_all) och skrev Buy buy NYC – see you in a week.
En påpasslig instagramföljare påpekade att: ska det inte stå Bye bye… Haha! Jooo det ska det ju (även om jag gärna skulle vilja buy buy NYC!). Jag är så trött att jag ser i kors idag. Hela familjen drabbades nämligen av kräkssjukan de senaste dagarna. Först Cappi som kräktes i skolan i torsdags, sen Micke i lördags, sen var det min, Celestes och Margauxs… Idag känner jag mig tillräckligt bra för att kunna resa som planerat.
Ska till LA en vecka för att göra tre fotograferingar för mama.
Bloggar mer när jag kommer fram!13 kommentarer
Kommentera

Mysig helg i NYC

Efter att ha haft en extremt ansträngande arbetsperiod var det skönt att igår få ha en slappar dag (jobbade visserligen mellan 7-11, men sen…)
Celeste trillade ur sängen vid halv tolv och vi beslutade oss för att springa en vända i parken. Det är roligt med Celeste, hon älskar verkligen att springa. Själv när jag var i den åldern var det ungefär det värsta jag kunde tänka mig.
Vi brukar koppla ihopvåra hörlurar o lyssna på samma musik. Igår var det Beyonce o Michael Jackson.

20140309-124342.jpg
Jag ska erkänna att jag verkligen lider när jag springer. Jag är ingen naturlig atlet utan måste kämpa för varje steg och mot hjärnan som säger ”äsch strunta i det här o slappa istället”. Som väl är kan jag i a f glädja mig åt den magnifika utsikten runt vatten reservoiren och försöka fokusera på den istället.

20140309-124836.jpg
Sen efteråt mår jag så himla bra och är så glad att jag kämpade igenom!
Sen gick jag o tjejerna o käkade lite sen lunch på Boathouse vid sjön i Central Park (Micke låg hemma o var sjuk). Boathouse har en cafe del som inte är lika dyr som restaurangen. Där brukar vi äta god chilli och hamburgare och dricka hemmagjord lemonad.

20140309-125152.jpg
Sen prommade vi upp genom parken. Tjejerna balancerar på muren bakom Metropolitan Musum.

20140309-131955.jpg
På 89 Street/5th Av ligger National Academy där de just nu har en Zorn utställning. Så himla häftigt att de dessa nakna dalkullor och dansande hembygdsmän i ett mansion på 5th Avenue. Vi mötte upp min kompis Anna Bager och hennes två döttrar Teddy o Ebba (som är precis jämngamla med Margaux och Caprice).
Cappi o Teddy beundrar statyn i den magnifika entreen.

20140309-125500.jpg
Kul också att se porträtt som Zorn gjort på rika amerikaner. Dessa var i a f nya för mig.

20140309-125648.jpg
Vakterna hade fullt sjå att ”passa” våra barn och var väldigt störda över att de pratade och rörde sig fritt i rummen. De verkade inte vara vana vid att ha barn i lokalerna alls och tjejerna tyclte vakterna var läskiga. Lite synd att de ska vara så stränga eftersom man ju vill att barnen ska tycka att det är kul med museum. Men bortsett ifrån det var vi alla sju tjejer väldigt nöjda med besöket och inspirerade av konsten.

20140309-130115.jpg
Två små New York svenskar (med Cappis nya kompis Furby – väldigt irriterande gossedjur som pratar och inte kan stängas av med mer än att man skruvar ur batteriet).

20140309-130245.jpg
Vi gick hem till oss o beställde in lite mat från Chirpin Chicken. Bästa grillade kycklingen i New York!
Cappi o Teddy spelade pingis på golvet och ställde upp Barbiesar och andra gosedjur som publik. Så himla gulligt!

20140309-130438.jpg
Celeste hade sedan Beauty Parlor med småtjejerna och sminkade och lockade håret på dem. Margaux och Ebba ready for their close up (i mina kläder haha)

20140309-130632.jpg

20140309-130707.jpg

Följ mig gärna på Instagram: bag_all

Kolla gärna min web-site: sweden.bag-all.com14 kommentarer
Kommentera


  • Om Jennifer Jansch

    Skriver om hur det är att bo i New York