I ❤️mama!

20140113-203648.jpg
Celeste och jag på vårt tak i New York, fotograferade av Jenny Brandt (dosfamily.com) för mama.

När Celeste var knappt två år kontaktade Carina Nunstedt mig för att diskutera en toppenide som hon fått. För er som inte vet vem Carina är kan jag berätta att hon är ett riktigt magasins-geni! I samma stund som vi satte oss vid lunchbordet visste jag vad Carina skulle säga: hon ville göra ett coolt magasin för mammor.

Vid den tiden fanns bara traditionella föräldrar tidningar med bebisar på omslaget och ganska långa pekpinnar inuti.
Carinas ide var genialisk: hon ville ge vardagslyx till alla mammor. Det är det man behöver mest när man är nybliven mamma och så klart lite goda råd också. Men inga pekpinnar, inga måsten, inga krav. ”Du mamma är good enough” och förtjänar dessutom guldkant på tillvaron!

Så Carina undrade om jag ville vara med som modechef och allmän rådgivare? SÅ klart jag ville.

Jag har gjort flera omslag med Pernilla bland annat. Hittade det här på nätet – kolla vad liten Bianka var!! Gulle! ❤️

20140113-204425.jpg

Det var starten av många väldigt givande år tillsammans med Carina (vi startade sedan Family Living och Yourlife – kanske den bästa tidningen någonsin som Bonniers la ner alldeles för tidigt).

Numera har Carina gått vidare med projektet Books&Dreams och nu är det duktiga Rebecka Edgren Alden som är chefredaktör. Jag jobbar emellanåt för mama som stylist och gör enstaka modejobb och omslagsfotograferingar. De är endast stylingjobb för mama som jag tackar ja till nu för tiden eftersom jag har en soft spot för mama.

I det nya numret av mama har Jenny Brandt fotat jättefina bilder av mig, familjen, vår lägenhet i New York och superjournalisten Anna Björkman har gjort en kanonintervju (det är otroligt hur Anna kan fånga mig på pricken varje gång hon har intervjuat mig!)

I februari numret av mama som är ute nu!
(Lite konstiga bildtexter eftersom jag fick den här innan den gick i tryck!)

20140113-205225.jpg

20140113-205804.jpg

20140113-205341.jpg

20140113-205405.jpg

20140113-205426.jpg

20140113-205445.jpg

Kommentarer

 1. Hej. Vad kul att läsa om din fina familj och New York.
  Kram
  Lina

  Anmäl

  Lina Persön,
  • Tack söta Lina!

   Anmäl

   jenniferjansch,
 2. Vilken fin lägenhet ni har! Tegelväggen är fantastisk!
  Får nog gå och köpa tidningen när den kommer :)

  Anmäl

  Kristina,
  • Ska finnas i butik nu har jag hört!
   Kram j

   Anmäl

   jenniferjansch,
 3. Jag är så glad över att just du börjat blogga här! Jätte intressant och se hur ett familjeliv ser ut i New York! Att du dessutom bjuder in oss i Ert hem är helt fantastiskt! Tusen tack för en mycket trevlig blogg! Ser fram emot att få lov att följa Er i många år framöver…
  Kramar

  Anmäl

  Maria,
  • Vad kul att du gillar bloggen!
   Kram Jen

   Anmäl

   jenniferjansch,
 4. Åh så intressant. Magasinsgeni – äntligen rätt beteckning på Carina Nunstedt! Och GUD vad jag saknar YOURLIFE, har läst de fem, sex ex jag hann köpa en sisådär tio gånger minst, magasinet fångade allt en modern kvinna vill ha! Kan ni inte starta upp den igen!!!! Jennifer, ni borde skriva en dokumentär roman om hur ni startat upp dessa tidningar och allt ni varit med om – tillhör vår svenska historia! Kram.

  Anmäl

  annika,
  • Haha, det får vi fundera på!
   Kram Jen

   Anmäl

   jenniferjansch,
 5. SUPER KAN DU VARA SCHÄLV! PUSS OCH TACK HJÄRTAT!! LOVE!

  Anmäl

  Björkis,
  • Äsch – är du!!!
   Puss

   Anmäl

   jenniferjansch,
 6. Alltså tidningen mama känns som den riktar sig till med yngre barn än vad jag har (19 o 21) men my god; måste nog köpa den för att läsa o se de vackra bilderna från ert hem!! Så fina o härliga bilder :) ser ut att vara sån stil på reportage som jag gillar skarpt, vackert!

  Anmäl

  An-Sofie,
  • Ja gör det An-Sofie!
   Kram J

   Anmäl

   jenniferjansch,
 7. Stämmer in i tidigare kommentarer, jag är väldigt glad att du börjat blogga här! Nyfiken på din bakgrund, vad har du gjort och vad fick er att välja New York? Kanske besvaras frågorna i reportaget, håller med övriga – just det numret får jag nog gå ut och köpa! Tack för fin inspiration.

  Anmäl

  Carolina,
  • Hej Carolina,
   Ska ta upp det på bloggen. Flera som undrar.
   Kram J

   Anmäl

   jenniferjansch,
 8. Oj jag som har sån enorm höjdskräck typ dog lite bara jag tittade på takbilden haha, men gud vad fin den var! :) Väldigt inspirerande inlägg! Jag skulle nog inte vela flytta från Sverige på heltid, men en sommarlägenhet eller liknande i New York ska jag absolut skaffa dagen jag blir rik ;)! Kram på dig!

  Anmäl

  • Hej Helena,
   Det är ett bra mål! Kram J

   Anmäl

   jenniferjansch,
 9. Hej Jennifer!
  Äntligen någon som reagerar på Your Life. Jag förstår inte varför Bonnier hade så bråttom med att lägga ned den. Det känns som att den tidningen var före sin tid…

  Tack för en toppenfin blogg!

  Anmäl

  Anna,
  • Håller med dig Anna. Fick känslan av att Bonniers la ned den pga det var kvinnor som skapat mästerverket Yourlife. Tyvärr kan det vara så i patriarkala strukturer, att män motarbetar kvinnors framgång…Jag älskade den tidningen.

   Anmäl

   annika,
   • … eller så sålde den inte så mycket som man hade förväntat sig. I grund och botten är det pengarna som styr och pengar har inget kön. Vänligen skyll inte allt på ”alla män” som att de generellt alltid motarbetar alla kvinnor!

    Anmäl

    Klara,
    • Tror att det låg pengar till grund för beslutet. MEN en annan tidning mer inriktad för män fick vara kvar…

     Anmäl

     jenniferjansch,
 10. Jag blir så glad när jag läser din blogg, du inspirerar. Jag som känner att jag fastnat där jag är, börjar leta efter nya möjligheter. Det är dags för hitta tillbaka till arbetsglädjen, sätta nya mål och hitta skratten i vardagen! Tack!

  Anmäl

  Momita,
  • Hej Momita,
   Börja skriva en lista på vad DU vill! Ju mer detaljerat ju bättre.
   Kram Jen

   Anmäl

   jenniferjansch,
 11. Åh, den tidningen måste jag köpa när den kommer! Är så glad att du bloggar här, vill bara veta mer om NY och ert liv! Så kul att följa :)
  Jag blir sååå sugen på att bara packa och åka över Atlanten, men frågan är ju liksom vad man ska göra? Ni hade ju iaf ett jobb och en ide att luta er emot!
  Hur lätt va det för er att få uppehållstillstånd? Hur går man tillväga liksom..? Kram

  Anmäl

  Cia,
  • Ska skriva mer om det längre fram.
   Kram J

   Anmäl

   jenniferjansch,
 12. Så roligt att få se ert hem, så läckert och vilken fantastisk altan och utsikt helt underbart. Jätteskoj att få höra vad du har gjort innan, så många spännande och intressanta saker. Måste absolut köpa tidningen så jag kan läsa och se alla fina foton ordentligt.
  Kram Rosa

  Anmäl

  Rosa,
  • Gör det Rosa! Kram J

   Anmäl

   jenniferjansch,
 13. Vilket härligt liv du/ni lever tänker jag. Mångas dröm att få bo och verka i städernas stad. Är inte ett dugg avundsjuk förstås :-)

  Takbilden, den är så cool. Där skulle jag vilja stå och njuta av utsikten.

  Your Life, den tidningen tyckte jag om.

  Ha det gott

  Anmäl

  • Tack mammaxtre!
   Kram Jen

   Anmäl

   jenniferjansch,
 14. Varning och sorry på förhand, lång kommentar: Mama är en tidning som jag läste i begynnelsen. I början var den helt okej, men sedan tyckte jag mig märka en ton i tidningen som jag inte alls kände mig bekväm med. Den var inte skriven för ”alla”, utan för sådana som var som dem med liknande värderingar och livsstil. Så uppfattade jag det i alla fall. Man varvade samma intervju-offer hela tiden, de kom oftast från samma stadsdel (Södermalm, Bromma, Lidingö…) och hade problem av typen: ”Hur snabbt kan jag komma tillbaka till jobbet när jag fött barn” eller ”ska jag åka till Maldiverna eller Thailand”. Aldrig någonsin tillfrågades någon personlig assistent från Märsta typ. Men det säljer väl inte lika bra…
  Nej, jag är inte avundsjuk, men det vore trevligt att kunna känna igen sig ibland. Vi är ju ändå rätt många ”vanliga” människor också. Jag är medveten om att många vill läsa om kända människor drömma sig bort, men jag läser hellre om vanliga människor eller doldisar, men det är jag det… ;-)
  Ja ursäkta, nu blev det låångt… Jag menar inte att kritisera, det här var bara min syn på fenomenet. Jag inser att jag är ganska ensam om det. Jag förstår på dig Jennifer att du trivs med ditt jobb och att du fått utlopp för din kreativitet, sånt är underbart! Alla har vi någon plattform som känns lite mer som hemma och det är klart att vi trivs då. Att arbeta med människor som är ens vänner och som man trivs med är nog få förunnat. Jag gillade ju Mama i början. Hoppas du inte tar illa vid dig, det var verkligen inte meningen. Jag är nog bara en sån som gärna vill känna igen mig, men jag får väl söka vidare i tidningshyllorna. Kram!

  Anmäl

  Klara,
  • Jag tar inte illa upp! Tvärt om uppskattar jag olika åsikter.
   Jag håller med dig helt och hållet att tonen i mama förändrades ett tag efter Carina slutat. Nu är mama som den var tänkt från början: ”bästa kompisen”, inkluderande och med hög igenkänning.
   Kram!
   J

   Anmäl

   jenniferjansch,
 15. Vilket fantastiskt vacker hem du har och väldigt modigt av er sälja våningen att flytta, man måste våga för att vinna :) Kul att det går bra för dig med din genialiska idé med tygpåsarna som är så otroligt fina. Det gläder mig att när man som jag skrev innan, vågar satsa, så kan man lyckas i livet.
  Tack för en super inspirerande blogg!
  Lycka till med allt, varma hälsningar Ebba

  Anmäl

  Ebba,
  • Tack Ebba! Friskt vågat hälften vunnet heter det ju!
   Kram J

   Anmäl

   jenniferjansch,
 16. Gud vilken fantastiskt hem ni har, och den där reklam på Pernilla med Bianca fick jag en riktigt stort och tungt från mama den dagen jag hämtade min vinst jag lade bud för Pernillas cowboystövlar och då sänkte mama redaktion den stora tung reklam på Pernilla med Bianca :-) Tycker det är kul och läsa din blogg och dig minns jag då du varit med på Pernillas turne 1985 ;-) Sen har min gamla skolkamrat hjälpt er med rören i erat sommarstuga :-) Kramar från mig

  Anmäl

  Pernilla w största fan Malin,
  • Hej Malin!
   Kul att du hittat till min blogg. Stor kram till dig!
   Jen

   Anmäl

   jenniferjansch,
 17. Åh, vad fiint ni har det :-)

  Anmäl

  Lina,
  • Tack Lina!!!
   xox Jen

   Anmäl

   jenniferjansch,
 18. Åh! Läser detta sist av alla. TUSEN TACK för så fina ord. Är så glad över att ha fått ha dig vid min sida i så många år, Jennifer. På måndag åker jag till New York, hurra!
  Vilken fantastisk blogg detta är och vilket klockrent reportage i nya mama. Sååå snyggt!
  Ses snart!
  Kram
  Carina

  Anmäl

  • Ska bli såå kul att ses snart!
   Pusss

   Anmäl

   jenniferjansch,
 19. Pingback: KIDSROOM- Dos Visit Cappi´s room on Manhattan | Dos Family

 20. At this time it looks like Movable Type is the top blogging platform out there
  right now. (from what I’ve read) Is that what you are using on your blog?

  Anmäl

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Jennifer Jansch

Jenniferjansch

Jennifer Jansch bor i New York tillsammans med sin man, tre barn: Celeste, 13 år, Margaux 8 år och Caprice 5 år och så katten Ping, 16 år.
Jennifer har jobbat som stylist i över 20 år och har varit med och startat tidningarna mama och Family Living.
Nu jobbar hon med det egna märket: Bag-all som gör återanvändbara presentpåsar

Köp Jennifers fina presentpåsar här!

bagall_widget_bild

@bag_all

Arkiv • Om jenniferjansch