Västerbottenpaj till kräftskivan

Här kommer ett recept på en underbart god västerbottenpaj som passar perfekt till kräftskivan.

10-12 bitar

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 gram smör
2 msk kallt vatten
1 tsk kummin

Fyllning: 

200 gram riven västerbottenost
3 ägg
3 dl mellangrädde
1/2 tsk salt
1 nypa svartpeppar
ev gräslök och färska fikon till garnering

Såhär gör du: 

Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, för hand eller i en matberedare.
Rosta gärna kumminfröna i en torr het panna först. Låt degen vila en timme i kylen.
Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut degen i en springform, se till att den går upp ordentligt på kanterna.
Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
Bred ut den rivna osten i pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar.
Häll äggstanningen över osten och grädda i ytterligare 20 minuter.
Skär upp i tunna skivor och garnera ev med gräslök och färska fikon.
Servera pajen rumstempererad.

västerbottenpaj

Foto: Ulrika Pousette



6 kommentarer
Kommentera

Fruktbruschetta

Här kommer ett tips till er som t ex har hallonbuskar och jordgubbsplantor på tomten eller som gillar att gå ut i skogen och plocka blåbär.
En enkel bruschetta som kan toppas med favoritbären.

6 portioner

6 skivor sockerkaka
Smör att breda med
Frukt eller bär efter smak
Honung att ringla över

Såhär gör du:

Grilla sockerkaksskivorna i en grillpanna så att de får lite färg på båda sidor och bred de varma skivorna med smör som får smälta in i kakan.
Eller stek dem i smör i en vanlig stekpanna tills de får lite färg.
Lägg skivorna på varsin assiett och arrangera bär och fina bitar av skuren frukt på kakan.
Ringla flytande honung över, servera eventuellt med en klicka grädde eller glass.

fruktbruschetta

Foto: Lina Eriksson



1 kommentar
Kommentera


Populära sökningar: mixer, kastruller, korkskruv

Äggsallad

En god och fräsch sallad kan vara gott en varm sommardag!

6-8 portioner

6 ägg
250 gram röda körsbärstomater
250 gram gula körsbärstomater
100 gram ruccola
1 kruka färsk basilika eller oregano
2 msk kapris
flingsalt
nymalen svartpeppar
olivolja

Såhär gör du:

Koka äggen i ca 6 minuter så att gulan behåller lite krämighet längst in.
Kvarta äggen och halvera tomaterna. Blanda ägg och tomat med ruccolanoch basilika på ett stort fat.
Strö över kapris, salt och peppar. Ringla över lite olja.

äggsallad

Foto: Ulrika Pousette



1 kommentar
Kommentera

Senaste kommentarer

  • the death cure pdf: If morris’s protagonists are detonated on the ground; the death cure pdf he does have control...
  • jocuri gratis cu mario: Tremendous Mario World for the Super Nintendo Leisure System gave Mario a steed to ride upon...
  • serve: And the next comes the Controlling stage of the project where the Manager is responsible for the controlling...
  • Body Transformation Fat to Muscle: Hello, yes this paragraph is really good and I have learned lot of things from it...
  • LaylaFrewi-9: Camping is a fantastic activity it not only releases our operating stress but also bring us close to...

Arkiv

Västerbottenpaj till kräftskivan

Här kommer ett recept på en underbart god västerbottenpaj som passar perfekt till kräftskivan.

10-12 bitar

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 gram smör
2 msk kallt vatten
1 tsk kummin

Fyllning: 

200 gram riven västerbottenost
3 ägg
3 dl mellangrädde
1/2 tsk salt
1 nypa svartpeppar
ev gräslök och färska fikon till garnering

Såhär gör du: 

Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, för hand eller i en matberedare.
Rosta gärna kumminfröna i en torr het panna först. Låt degen vila en timme i kylen.
Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut degen i en springform, se till att den går upp ordentligt på kanterna.
Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
Bred ut den rivna osten i pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar.
Häll äggstanningen över osten och grädda i ytterligare 20 minuter.
Skär upp i tunna skivor och garnera ev med gräslök och färska fikon.
Servera pajen rumstempererad.

västerbottenpaj

Foto: Ulrika Pousette



6 kommentarer
Kommentera

Fruktbruschetta

Här kommer ett tips till er som t ex har hallonbuskar och jordgubbsplantor på tomten eller som gillar att gå ut i skogen och plocka blåbär.
En enkel bruschetta som kan toppas med favoritbären.

6 portioner

6 skivor sockerkaka
Smör att breda med
Frukt eller bär efter smak
Honung att ringla över

Såhär gör du:

Grilla sockerkaksskivorna i en grillpanna så att de får lite färg på båda sidor och bred de varma skivorna med smör som får smälta in i kakan.
Eller stek dem i smör i en vanlig stekpanna tills de får lite färg.
Lägg skivorna på varsin assiett och arrangera bär och fina bitar av skuren frukt på kakan.
Ringla flytande honung över, servera eventuellt med en klicka grädde eller glass.

fruktbruschetta

Foto: Lina Eriksson



1 kommentar
Kommentera

Äggsallad

En god och fräsch sallad kan vara gott en varm sommardag!

6-8 portioner

6 ägg
250 gram röda körsbärstomater
250 gram gula körsbärstomater
100 gram ruccola
1 kruka färsk basilika eller oregano
2 msk kapris
flingsalt
nymalen svartpeppar
olivolja

Såhär gör du:

Koka äggen i ca 6 minuter så att gulan behåller lite krämighet längst in.
Kvarta äggen och halvera tomaterna. Blanda ägg och tomat med ruccolanoch basilika på ett stort fat.
Strö över kapris, salt och peppar. Ringla över lite olja.

äggsallad

Foto: Ulrika Pousette



1 kommentar
Kommentera


  • Om Pernillas Kök

    Baka med Pernilla Wahlgren