Lammfärsburgare med honungssås

04/20 09:36 2 kommentarer

Lammfärsbiffar med matvetesallad och honungssås

Gör så här

Koka matvetet enligt förpackningens anvisningar, men addera en buljongtärning till kokvattnet. Grovhacka persiljeblad, skala vitlöksklyftor och dela limen till burgarna. Blanda samman lammfärs, Creme Fraiche, hackad persilja, pressade vitlöksklyftor, limesaft, spiskummin, salt och peppar till en smidig färs.

Hetta upp en stekpanna med lite smör eller olivolja. Forma färsen till 8 ganska platta biffar och stek dem gyllene i stekpannan, ett par minuter på vardera sida. Kontrollera att biffarna är genomstekta genom att skära ett snitt i mitten på den största biffen.

Grovhacka persilja och tomater till matvetesalladen. Skala och finhacka rödlöken. Blanda persilja, tomat och rödlök med kokt matvete, olivolja och limesaft. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.

Rör hop matlagningsyoghurt och honung till en sås. Smaka av med salt och peppar.

Servera lammfärsburgarna med matvetesalladen och honungssåsen.

Antal portioner: 4

Lammfärsburgare

4 hg lammfärs
3 msk Creme Fraiche Naturell
0.5 st krukor färsk persilja
2 st klyftor vitlök
0.5 st lime
2 tsk spiskummin
1 tsk flingsalt
1 krm malen svartpeppar
1 msk olivolja

Matvetesallad

3 dl matvete
1 st tärning grönsaksbuljong
4 st kvisttomater
1 st rödlök
0.5 st lime
4 msk olivolja
0.5 st kruka färsk persilja
2 krm flingsalt
1 krm malen svartpeppar

 Honungssås

2 dl turkisk matlagningsyoghurt
2 msk flytande honung
2 krm flingsalt
1 krm malen svartpeppar

 

 



2 kommentarer
Kommentera

Pasta med räkor

rakpasta

Gör så här

Skala räkorna om de inte redan är skalade.
Koka pastan enligt förpackningens instruktioner.

Räkor: Skala och finhacka löken. Skölj, dela och kärna ur chilin. För att få kärnorna att lossna lättare, är ett tips att rulla chilin mellan händerna först. Hacka dillen. Hetta upp en panna med olja och bryn lök och chili lätt på medelhög värme utan att de tar färg. Tillsätt paprikapulver och rör om. Häll i crème fraiche, dill, vatten och smulad buljongtärning. Låt puttra någon minut och lägg i räkorna. Låt dem precis bli varma.

Sallad: Skölj sallad och gurka, och skär i mindre bitar. Blanda ihop i en skål och smaksätt med olja, vinäger, salt och peppar.Blanda ihop den nykokta pastan med såsen. Garnera med extra dill och servera med salladen.

Antal portioner: 4

Räkor

2.5 hg Räkor Skalade
1 st Gul lök
0.5 st Spansk Peppar Röd
2 tsk Paprika Krydda
0.5 st krukor Dill (Färsk)
1.5 dl Creme Fraiche
5 msk Vatten
0.5 st tärningar Grönsaksfond Buljong

Till servering

4 hg Pasta
0.5 st krukor Dill (Färsk)

 Sallad

0.5 st Isbergsallat
0.5 st Gurka

Recept: Mathem.se

 

 

 



1 kommentar
Kommentera


Populära sökningar: nike, pulsklocka, sport-bh

Chèvrebakad lax på spenatbädd

Chevrebakad lax på spenatbädd

Gör så här

Värm ugnen till 200 grader.

Koka ris, couscous, eller det matgryn du nu valt, enligt förpackningens instruktioner.

Lax på spenatbädd: Ta fram en ugnsfast form och häll olivolja i botten. Lägg den tinade spenat i botten och häll över grädde och vinäger.
Placera laxen på spenaten och strö över salt och vitpeppar. Smula chèvreosten ovanpå laxen och baka allt i ugn i ca 10-15 min. Kontrollera att laxen är genomstekt.

Tomat- och bönsallad: Skölj bönorna och låt rinna av i sil eller durkslag. Skölj tomaterna och skär i bitar. Skala och hacka löken. Blanda ihop allt i en skål och smaksätt med olivolja, vinäger, salt och peppar.

Servera laxen med tomat- och bönsallad samt det gryn ni har valt till.

Ingredienser till 4 portioner

Lax

5 hg Laxfilé
1 msk Olivolja
4 hg Spenat
1 tsk Salt Fint
1 krm Vitpeppar Malen
1 dl Vispgrädde
2 msk Vitvinsvinäger
1 hg Chevreost

Tomat- och bönsallad

3.5 hg Kidney Bönor
2 st Tomater
1 st Rödlök
1 msk Olivolja
1 tsk Vinäger

Till servering

2.5 hg ris, couscous eller annat valfritt gryn

Recept från Mathem.se

 



5 kommentarer
Kommentera

Senaste kommentarer

  • Puky: Ja, jäklar vad gott!
  • Emma: Vilka spännande smaker det verkar vara, utan alltför konstiga ingredienser. Någon gång ska jag prova det här...
  • Holli Gaisford: Hi! Is that site on? testaronis page
  • Sharice Taubman: Hi! Is this kind of thing set? testaronis page
  • Giuseppe Gorneault: Hi there! Is this thing active? testaronis page

Prosciuttolindad kyckling

12/09 08:30 1 kommentar

Parmalindad kyckling_9 cm

Gör så här

Sätt ugnen på 225°.

Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.

Vispa ihop grädde, vinäger, fond och pressad vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.

Koka ris enligt anvisning på paketet.

Gör en sallad på strimlad kruksallad, cocktailtomater och skalade och tunt skivade morötter. Ringla över lite olja och vinäger.

Strö lite färsk basilika över kycklingen när den är klar.

Ingredienser, 4 port

4.5 hg Kycklinglårfile Färsk
1.2 hg Lufttorkad Skinka
2 dl Vispgrädde
2 st klyftor Vitlök Färsk
0.2 st krukor Basilika (Färsk)
2 msk Balsamvinäger
1 msk Kycklingfond Buljong
2 tsk Oregano i Påse/Burk
1 tsk Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen
1 msk Mat & Bak Smör

Tillbehör3 dl Jasminris

0.5 st krukor Romansallat

 

 

 

 



1 kommentar
Kommentera

Fräsch och doftande sallad till grillat

IMG_4634

Välj valfritt kött och lägg på grillen.

Servera en fräsch sallad till som du gör med: mindre salladsblad, rivna morötter, riven vitkål, tärnad gurka, persilja, koriander och tärnad avokado.

Dressing: ljus thaisoya, ingefära, limejuce, sesamolja, plommonsås och chilisås.

Vintips: Beaujolais Villages från Georges Duboeuf.



Inga kommentarer
Kommentera

Couscous med salami & mozzarella

couscoussallad med salami_9 cm

 

Ingredienser, 4 portioner

3 dl Couscous
2.5 hg Körsbärstomater
2 hg Zucchini
2.5 hg Champinjoner
70 g Rödlök
2 st klyftor Vitlök Färsk
0.5 st krukor Persilja (Färsk)
50 g Ruccolasallat
1.3 hg Mozzarellaost
80 g Salami Delikatess
1.5 hg Oliver Kalamata
2 msk Olivolja
1 msk Balsamvinäger Vit
1 tsk Salt Fling
2 krm Svartpeppar Malen

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Tillred couscousen enligt anvisning på paketet.

Dela cocktailtomaterna på mitten och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över lite olivolja. Salta och peppra efter smak och sätt in i ugnen ca 15 min.

Skär zucchinin i halvmånar och skiva champinjonerna i tunna skivor. Skala och grovhacka rödlöken och finhacka vitlöksklyftorna.

Fräs grönsaker och lök i olivolja i en varm stekpanna. Salta och peppra efter smak. Grovhacka persiljan och tillsätt till grönsakerna.

Skär mozzarellaosten i bitar. Blanda couscousen med grönsaksfräset, tomaterna, mozzarellabitar, oliver och sköljd ruccola. Tillsätt olivolja, vit balsamvinäger och salt och peppar efter smak.

Toppa salladen med salamiskivor.



Inga kommentarer
Kommentera


  • Om Recept

    Laga mat med mathem.se