Marockansk marinerade torskbiffar med mango och morotssallad

lindeman_webb-4

Rekommenderad dryck att kombinera med: Lindeman´s Chardonnay
Receptkreatör: Markiz Talhaoui

4 portioner

Ingredienser: 

1 kg torskrygg
1/2 dl creme fraiche
1 msk vetemjöl

Marinad:

4 vitlöksklyftor, pressade
2 msk persilja, hackad
2 msk koriander, hackad
1 tsk mald ingefära
1 tsk spiskummin
1/2 röd chili, hackad
1 tsk paprikapulver
1 citron
Salt och peppar

Sallad:

2 rödlök
2 mogna mango
2 morötter
1 msk svarta sesamfrön
1 msk vita sesamfrön
3 msk salladslök, finhackad
100 gram babyspenat (funkar bra med vilken sallad som helst)
2 lime
2 msk olivolja

Gör såhär: 

Skala och finhacka vitlök. Skär fisken i grova bitar och pressa ut vätskan. Mixa fisken med persilja, koriander, ingefära, spiskummin, färsk chili, paprikapulver och pressad citronsaft lite citronzest, creme fraiche och vetemjöl till en slät färs i en matberedare. Smaka av med salt och peppar. Forma till biffar och stek i smör, ca 3 minuter på varje sida.

Skala och skiva rödlöken i tunna skivor och lägg den i iskallt vatten. Skala och skär mangon i tärningar. Skala och skär morötterna i tunna skivor med en potatisskalare, mandolin eller osthyvel, lägg dem i iskallt vatten. Rosta sesamfröna i en het stekpanna i ca 3-4 minuter. Skölj salladen. Blanda samtliga ingredienser utom sesamfröna med olivolja. Smaksätt med pressad limejuice, salt och peppar. Lägg upp salladen på ett fat och strö över sesamfröna.

Servera torskbiffarna tillsammans med salladen.
Tips! Biffarna går även att äta kalla så förbered gärna dagen innan!

Presenteras i samarbete med Lindemans

 



1 kommentar
Kommentera

Bästa tipsen för en lyckad picnic

150605_Calwine_BelleBlush_300

Drömmen om varma dagar lever trots att vi har gått en bra bit in i juni och fortfarande går runt och småhuttrar. Vi ser fram emot en härlig picnic i det gröna tillsammans med familj och vänner! Solsken, skvaller och ett glas rosé är ett bra sätt att se till att man får en perfekt dag som fortsätter till en lika perfekt kväll. Plocka med en filt, lite bröd, ett par goda ostar, kallt rosévin och njut livet till max!

Rosévinet Belle Blush, gjort på Zinfandeldruvor från Kalifornien passar alldeles utmärkt för picnic. Med toner av jordgubb, hallon och vattenmelon passar det precis lika bra till en härlig måltid som dekadent sällskap.

Mer tips för en lyckad picnic hittar du här!

Presenteras i samarbete med Calwine AB



Inga kommentarer
Kommentera


Populära sökningar: nike, pulsklocka, sport-bh

Brunchtips

bb-tavlingsbild-670x446

Varför inte unna dig en riktigt härlig sovmorgon, hoppa över frukosten och börja dagen med en vällagad och lyxig brunch?
Och varför inte göra den ännu lite lyxigare med ett glas Belle Blush?
Belle Blush är ett uppfriskande rosévin, gjort på Zinfandeldruvor från Kalifornien. Med toner av jordgubb, hallon och vattenmelon passar den perfekt till en mysig brunch!
Just nu kan du tillsammans med Belle Blush vinna en brunchupplevelse värd 1 000 kr genom att dela med dig av dina bästa tips för en perfekt brunch!

Läs mer om Belle Blush och tävlingen här!

Det är lätt att följa mönster när det kommer till helgbrunchen, men här nedan bjuds det på 5 tips som du lätt kan slänga ihop till en lyxig hemmabrunch.

0442A07431

  1. Att baka egna crossanter kan vara en utmaning, och kanske ingenting som man känner för en söndagsmorgon. Det finns flera företag som säljer frysta och ogräddade som det bara är att slänga in i ugnen i 20-30 min.
    Som hembakade med utan allt jobb. Avnjuts som bäst med nutella och hallon.

    KS6BMVL6KU

  2. Att blanda pannkakssmet kanske känns lite väl bökigt på morgonkvisten, men tipset är då att göra det i samband med middagen kvällen innan. Ställ smeten i kylen och sen är det bara att steka på morgonen. Smeten mår bara bra av att stå i några timmar och du slipper klumparna. Är du duktig på att göra flera saker samtidigt kan du steka i två pannor samtidigt, så går det dubbelt så fort.

    7TZ228CGEN

  3. Stek allt i samma panna. Bacon och korv mår bara bra av att ge smak till varandra, och då slipper du extra disk sen. Om du är riktigt modig så kan du göra omeletten också, så den får lite extra salt från köttet.

    QXD6Y5RRI2

  4. Köp ett färdigt tapas-set. Det finns ett flertal olika färdiga kombinationer med skinkor, salami och ostar. Även fast det kanske känns dyrt, så blir det billigare än att köpa allt för sig.

    54A30A2537

  5. Strunta i alla dieter och måsten och vräk på med allt du är sugen på. Det är inget fel att äta glass till frukost ibland! Det är därför det kallas brunch!



Inga kommentarer
Kommentera

Senaste kommentarer

  • Puky: Ja, jäklar vad gott!
  • Emma: Vilka spännande smaker det verkar vara, utan alltför konstiga ingredienser. Någon gång ska jag prova det här...
  • Holli Gaisford: Hi! Is that site on? testaronis page
  • Sharice Taubman: Hi! Is this kind of thing set? testaronis page
  • Giuseppe Gorneault: Hi there! Is this thing active? testaronis page

Prosciuttolindad kyckling

12/09 08:30 1 kommentar

Parmalindad kyckling_9 cm

Gör så här

Sätt ugnen på 225°.

Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.

Vispa ihop grädde, vinäger, fond och pressad vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.

Koka ris enligt anvisning på paketet.

Gör en sallad på strimlad kruksallad, cocktailtomater och skalade och tunt skivade morötter. Ringla över lite olja och vinäger.

Strö lite färsk basilika över kycklingen när den är klar.

Ingredienser, 4 port

4.5 hg Kycklinglårfile Färsk
1.2 hg Lufttorkad Skinka
2 dl Vispgrädde
2 st klyftor Vitlök Färsk
0.2 st krukor Basilika (Färsk)
2 msk Balsamvinäger
1 msk Kycklingfond Buljong
2 tsk Oregano i Påse/Burk
1 tsk Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen
1 msk Mat & Bak Smör

Tillbehör3 dl Jasminris

0.5 st krukor Romansallat

 

 

 

 



1 kommentar
Kommentera

Fräsch och doftande sallad till grillat

IMG_4634

Välj valfritt kött och lägg på grillen.

Servera en fräsch sallad till som du gör med: mindre salladsblad, rivna morötter, riven vitkål, tärnad gurka, persilja, koriander och tärnad avokado.

Dressing: ljus thaisoya, ingefära, limejuce, sesamolja, plommonsås och chilisås.

Vintips: Beaujolais Villages från Georges Duboeuf.



Inga kommentarer
Kommentera

Couscous med salami & mozzarella

couscoussallad med salami_9 cm

 

Ingredienser, 4 portioner

3 dl Couscous
2.5 hg Körsbärstomater
2 hg Zucchini
2.5 hg Champinjoner
70 g Rödlök
2 st klyftor Vitlök Färsk
0.5 st krukor Persilja (Färsk)
50 g Ruccolasallat
1.3 hg Mozzarellaost
80 g Salami Delikatess
1.5 hg Oliver Kalamata
2 msk Olivolja
1 msk Balsamvinäger Vit
1 tsk Salt Fling
2 krm Svartpeppar Malen

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Tillred couscousen enligt anvisning på paketet.

Dela cocktailtomaterna på mitten och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över lite olivolja. Salta och peppra efter smak och sätt in i ugnen ca 15 min.

Skär zucchinin i halvmånar och skiva champinjonerna i tunna skivor. Skala och grovhacka rödlöken och finhacka vitlöksklyftorna.

Fräs grönsaker och lök i olivolja i en varm stekpanna. Salta och peppra efter smak. Grovhacka persiljan och tillsätt till grönsakerna.

Skär mozzarellaosten i bitar. Blanda couscousen med grönsaksfräset, tomaterna, mozzarellabitar, oliver och sköljd ruccola. Tillsätt olivolja, vit balsamvinäger och salt och peppar efter smak.

Toppa salladen med salamiskivor.



Inga kommentarer
Kommentera


  • Om Recept

    Laga mat med mathem.se