Linguini med valnötspesto

pasta med valnötspesto

Ingredienser, 4 portioner

4 st Kvisttomater
1 tsk Salt Fling
2 krm Svartpeppar Malen

Valnötspesto

1 hg Valnötter
2.3 hg Citron
3 krm Ingefära Färsk
75 g Västerbottenost
0.5 st krukor Basilika (Färsk)
5 msk Olivolja
3 krm Salt Fling
2 krm Svartpeppar Malen

Tillbehör

4 hg Linguine
1.3 hg Spenat Blad Färsk

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela tomaterna på mitten och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och salta och peppra. Baka i ugnen ca 25 min.

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Pesto: Lägg valnötter, saften från citron, riven ingefära, västerbottensost, olivolja, basilika, salt och peppar i en matberedare och mixa till en pesto.
Spar lite av kokvattnet när du silar av pastan, ca 2 msk. Blanda pastan och pastavattnet med peston och spenaten. Smaka av med salt och peppar och servera tillsammans med de bakade tomaterna.

 

Vill du få dessa ingredienser direkt hem via Mathem? Klicka här



2 kommentarer
Kommentera

Lammfärsburgare med honungssås

Lammfärsbiffar med matvetesallad och honungssås

Antal portioner: 4

 

Lammfärsburgare

4 hg lammfärs
3 msk Creme Fraiche Naturell
0.5 st krukor färsk persilja
2 st klyftor vitlök
0.5 st lime
2 tsk spiskummin
1 tsk flingsalt
1 krm malen svartpeppar
1 msk olivolja

Matvetesallad

3 dl matvete
1 st tärning grönsaksbuljong
4 st kvisttomater
1 st rödlök
0.5 st lime
4 msk olivolja
0.5 st kruka färsk persilja
2 krm flingsalt
1 krm malen svartpeppar

 Honungssås

2 dl turkisk matlagningsyoghurt
2 msk flytande honung
2 krm flingsalt
1 krm malen svartpeppar

Gör så här

Koka matvetet enligt förpackningens anvisningar, men addera en buljongtärning till kokvattnet. Grovhacka persiljeblad, skala vitlöksklyftor och dela limen till burgarna. Blanda samman lammfärs, Creme Fraiche, hackad persilja, pressade vitlöksklyftor, limesaft, spiskummin, salt och peppar till en smidig färs.

Hetta upp en stekpanna med lite smör eller olivolja. Forma färsen till 8 ganska platta biffar och stek dem gyllene i stekpannan, ett par minuter på vardera sida. Kontrollera att biffarna är genomstekta genom att skära ett snitt i mitten på den största biffen.

Grovhacka persilja och tomater till matvetesalladen. Skala och finhacka rödlöken. Blanda persilja, tomat och rödlök med kokt matvete, olivolja och limesaft. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.

Rör hop matlagningsyoghurt och honung till en sås. Smaka av med salt och peppar.

Servera lammfärsburgarna med matvetesalladen och honungssåsen.

Vill du få dessa ingredienser direkt hem via Mathem? Klicka här



2 kommentarer
Kommentera


Populära sökningar: nike, pulsklocka, sport-bh

Kycklingfilé med basilikakräm

Kyckling med ugnspotatis och basilikakräm

Antal portioner: 4

 

Kyckling

6 hg kycklingfilé
0.5 kruka färsk basilika
1 tsk fint salt
1 krm malen svartpeppar
1 msk Mat & Baksmör
2 st tomater
1 tsk olivolja

Ugnspotatis

1 kg fast potatis
1 tsk fint salt

 Basilikakräm

3 msk Creme Fraiche
1 hg färskost vitlök
0.5 st kruka färsk basilika

 Sallad

0.5 st isbergsallat
0.5 st gurka

Gör så här

Ugnspotatis: Värm ugnen till 200 grader. Skiva potatisen och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och salta. Baka i ugn i totalt ca 30 min.

Kyckling: Hetta upp smör i en stekpanna och stek hastigt kycklingen på båda sidor. Salta och peppra direkt i pannan. Skölj tomaterna och dela dem i kvartar.
Lägg de brynta kycklingfiléerna på potatisen och placera tomatklyftorna runtom.
Strö över riven basilika och låt allt steka i ytterligare 20 min, tills kycklingen är helt genomstekt och potatisen mjuknat.

Basilikakräm: Blanda ceme fraiche och ost i en skål. Klipp ner basilika och rör ihop till en kräm.

Sallad: Skölj isbergssallad och gurka. Strimla salladen fint och skär gurkan i mindre bitar. Blanda i en skål och smaksätt med olja, vinäger, salt och peppar.

Servera kycklingen och potatisen tillsammans med basilikakrämen och salladen.

 

Vill du få dessa ingredienser direkt hem via Mathem? Klicka här



Inga kommentarer
Kommentera

Senaste kommentarer

  • Puky: Ja, jäklar vad gott!
  • Emma: Vilka spännande smaker det verkar vara, utan alltför konstiga ingredienser. Någon gång ska jag prova det här...
  • Holli Gaisford: Hi! Is that site on? testaronis page
  • Sharice Taubman: Hi! Is this kind of thing set? testaronis page
  • Giuseppe Gorneault: Hi there! Is this thing active? testaronis page

Fräsch och doftande sallad till grillat

IMG_4634

Välj valfritt kött och lägg på grillen.

Servera en fräsch sallad till som du gör med: mindre salladsblad, rivna morötter, riven vitkål, tärnad gurka, persilja, koriander och tärnad avokado.

Dressing: ljus thaisoya, ingefära, limejuce, sesamolja, plommonsås och chilisås.

Vintips: Beaujolais Villages från Georges Duboeuf.



Inga kommentarer
Kommentera

Couscous med salami & mozzarella

couscoussallad med salami_9 cm

 

Ingredienser, 4 portioner

3 dl Couscous
2.5 hg Körsbärstomater
2 hg Zucchini
2.5 hg Champinjoner
70 g Rödlök
2 st klyftor Vitlök Färsk
0.5 st krukor Persilja (Färsk)
50 g Ruccolasallat
1.3 hg Mozzarellaost
80 g Salami Delikatess
1.5 hg Oliver Kalamata
2 msk Olivolja
1 msk Balsamvinäger Vit
1 tsk Salt Fling
2 krm Svartpeppar Malen

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Tillred couscousen enligt anvisning på paketet.

Dela cocktailtomaterna på mitten och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över lite olivolja. Salta och peppra efter smak och sätt in i ugnen ca 15 min.

Skär zucchinin i halvmånar och skiva champinjonerna i tunna skivor. Skala och grovhacka rödlöken och finhacka vitlöksklyftorna.

Fräs grönsaker och lök i olivolja i en varm stekpanna. Salta och peppra efter smak. Grovhacka persiljan och tillsätt till grönsakerna.

Skär mozzarellaosten i bitar. Blanda couscousen med grönsaksfräset, tomaterna, mozzarellabitar, oliver och sköljd ruccola. Tillsätt olivolja, vit balsamvinäger och salt och peppar efter smak.

Toppa salladen med salamiskivor.



Inga kommentarer
Kommentera

Variant på Ceasar sallad med kyckling

ceasarsallad

För ca 3-4 personer
2 grillade eller stekta kycklingbröst utan skinn

Dressing:
1 dl mild lättyoghurt
½ riven vitlöksklyfta
1 tsk fransk senap
1 krm salt
1/2 dl hackad gräslök

Blandad sallad
Parmesan hyvlad
2 skivor strimlat fullkornsbröd (rostade i ugn)

Blanda alla ingredienser till dressingen, skiva kycklingbröstet, mixa salladen med dressingen servera med parmesan, kycklingen och krutongerna. Krydda ordentligt efter egen smak.

Vintips: Beaujolais Villages eller MORGON, båda vinerna serveras bäst lätt kylda.

I samarbete med Vingruppen och Valid Wines.



Inga kommentarer
Kommentera


  • Om Recept

    Laga mat med mathem.se