Kinagryta med pasta

02/12 07:30 1 kommentar

Kinagryta

 

Ingredienser, 4 portioner

5 hg Köttfärs – Nöt
2.5 hg Vitkål
2 st Morötter
1.5 dl Vispgrädde
3 msk Soya Kinesisk
1 krm Svartpeppar Malen

Till servering

4 hg Pasta

Vitkålssallad

2.5 hg Vitkål
2 msk Olivolja
1 msk Vinäger

Gör så här

1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.

2. Kinagryta: Skölj och strimla vitkålen. Skala och riv moroten.

3. Hetta upp lite smör eller olja i en stekpanna och bryn färs, vitkål och morot tills färsen är genomstekt och kålen är glansig.

4. Häll på vispgrädde och smaka av med soja och peppar.

5. Strimla vitkålen med t ex en osthyvel. Smaksätt med olja, vinäger salt och peppar.

Serveras kinagrytan med nykokt pasta och vitkålssallad.

Vill du ha dessa ingredienser levererade hem via Mathem? Klicka här.

 

 



1 kommentar
Kommentera

Linguini med valnötspesto

pasta med valnötspesto

Ingredienser, 4 portioner

4 st Kvisttomater
1 tsk Salt Fling
2 krm Svartpeppar Malen

Valnötspesto

1 hg Valnötter
2.3 hg Citron
3 krm Ingefära Färsk
75 g Västerbottenost
0.5 st krukor Basilika (Färsk)
5 msk Olivolja
3 krm Salt Fling
2 krm Svartpeppar Malen

Tillbehör

4 hg Linguine
1.3 hg Spenat Blad Färsk

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela tomaterna på mitten och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och salta och peppra. Baka i ugnen ca 25 min.

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Pesto: Lägg valnötter, saften från citron, riven ingefära, västerbottensost, olivolja, basilika, salt och peppar i en matberedare och mixa till en pesto.
Spar lite av kokvattnet när du silar av pastan, ca 2 msk. Blanda pastan och pastavattnet med peston och spenaten. Smaka av med salt och peppar och servera tillsammans med de bakade tomaterna.

 

Vill du få dessa ingredienser direkt hem via Mathem? Klicka här



2 kommentarer
Kommentera


Populära sökningar: nike, pulsklocka, sport-bh

Kycklingfilé med basilikakräm

Kyckling med ugnspotatis och basilikakräm

Antal portioner: 4

 

Kyckling

6 hg kycklingfilé
0.5 kruka färsk basilika
1 tsk fint salt
1 krm malen svartpeppar
1 msk Mat & Baksmör
2 st tomater
1 tsk olivolja

Ugnspotatis

1 kg fast potatis
1 tsk fint salt

 Basilikakräm

3 msk Creme Fraiche
1 hg färskost vitlök
0.5 st kruka färsk basilika

 Sallad

0.5 st isbergsallat
0.5 st gurka

Gör så här

Ugnspotatis: Värm ugnen till 200 grader. Skiva potatisen och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och salta. Baka i ugn i totalt ca 30 min.

Kyckling: Hetta upp smör i en stekpanna och stek hastigt kycklingen på båda sidor. Salta och peppra direkt i pannan. Skölj tomaterna och dela dem i kvartar.
Lägg de brynta kycklingfiléerna på potatisen och placera tomatklyftorna runtom.
Strö över riven basilika och låt allt steka i ytterligare 20 min, tills kycklingen är helt genomstekt och potatisen mjuknat.

Basilikakräm: Blanda ceme fraiche och ost i en skål. Klipp ner basilika och rör ihop till en kräm.

Sallad: Skölj isbergssallad och gurka. Strimla salladen fint och skär gurkan i mindre bitar. Blanda i en skål och smaksätt med olja, vinäger, salt och peppar.

Servera kycklingen och potatisen tillsammans med basilikakrämen och salladen.

 

Vill du få dessa ingredienser direkt hem via Mathem? Klicka här



Inga kommentarer
Kommentera

Senaste kommentarer

  • Puky: Ja, jäklar vad gott!
  • Emma: Vilka spännande smaker det verkar vara, utan alltför konstiga ingredienser. Någon gång ska jag prova det här...
  • Holli Gaisford: Hi! Is that site on? testaronis page
  • Sharice Taubman: Hi! Is this kind of thing set? testaronis page
  • Giuseppe Gorneault: Hi there! Is this thing active? testaronis page

Prosciuttolindad kyckling

12/09 08:30 1 kommentar

Parmalindad kyckling_9 cm

Gör så här

Sätt ugnen på 225°.

Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.

Vispa ihop grädde, vinäger, fond och pressad vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.

Koka ris enligt anvisning på paketet.

Gör en sallad på strimlad kruksallad, cocktailtomater och skalade och tunt skivade morötter. Ringla över lite olja och vinäger.

Strö lite färsk basilika över kycklingen när den är klar.

Ingredienser, 4 port

4.5 hg Kycklinglårfile Färsk
1.2 hg Lufttorkad Skinka
2 dl Vispgrädde
2 st klyftor Vitlök Färsk
0.2 st krukor Basilika (Färsk)
2 msk Balsamvinäger
1 msk Kycklingfond Buljong
2 tsk Oregano i Påse/Burk
1 tsk Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen
1 msk Mat & Bak Smör

Tillbehör3 dl Jasminris

0.5 st krukor Romansallat

 

 

 

 



1 kommentar
Kommentera

Fräsch och doftande sallad till grillat

IMG_4634

Välj valfritt kött och lägg på grillen.

Servera en fräsch sallad till som du gör med: mindre salladsblad, rivna morötter, riven vitkål, tärnad gurka, persilja, koriander och tärnad avokado.

Dressing: ljus thaisoya, ingefära, limejuce, sesamolja, plommonsås och chilisås.

Vintips: Beaujolais Villages från Georges Duboeuf.



Inga kommentarer
Kommentera

Couscous med salami & mozzarella

couscoussallad med salami_9 cm

 

Ingredienser, 4 portioner

3 dl Couscous
2.5 hg Körsbärstomater
2 hg Zucchini
2.5 hg Champinjoner
70 g Rödlök
2 st klyftor Vitlök Färsk
0.5 st krukor Persilja (Färsk)
50 g Ruccolasallat
1.3 hg Mozzarellaost
80 g Salami Delikatess
1.5 hg Oliver Kalamata
2 msk Olivolja
1 msk Balsamvinäger Vit
1 tsk Salt Fling
2 krm Svartpeppar Malen

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Tillred couscousen enligt anvisning på paketet.

Dela cocktailtomaterna på mitten och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över lite olivolja. Salta och peppra efter smak och sätt in i ugnen ca 15 min.

Skär zucchinin i halvmånar och skiva champinjonerna i tunna skivor. Skala och grovhacka rödlöken och finhacka vitlöksklyftorna.

Fräs grönsaker och lök i olivolja i en varm stekpanna. Salta och peppra efter smak. Grovhacka persiljan och tillsätt till grönsakerna.

Skär mozzarellaosten i bitar. Blanda couscousen med grönsaksfräset, tomaterna, mozzarellabitar, oliver och sköljd ruccola. Tillsätt olivolja, vit balsamvinäger och salt och peppar efter smak.

Toppa salladen med salamiskivor.



Inga kommentarer
Kommentera


  • Om Recept

    Laga mat med mathem.se