Prosciuttolindad kyckling

12/09 08:30 1 kommentar

Parmalindad kyckling_9 cm

Gör så här

Sätt ugnen på 225°.

Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.

Vispa ihop grädde, vinäger, fond och pressad vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.

Koka ris enligt anvisning på paketet.

Gör en sallad på strimlad kruksallad, cocktailtomater och skalade och tunt skivade morötter. Ringla över lite olja och vinäger.

Strö lite färsk basilika över kycklingen när den är klar.

Ingredienser, 4 port

4.5 hg Kycklinglårfile Färsk
1.2 hg Lufttorkad Skinka
2 dl Vispgrädde
2 st klyftor Vitlök Färsk
0.2 st krukor Basilika (Färsk)
2 msk Balsamvinäger
1 msk Kycklingfond Buljong
2 tsk Oregano i Påse/Burk
1 tsk Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen
1 msk Mat & Bak Smör

Tillbehör3 dl Jasminris

0.5 st krukor Romansallat

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Senaste kommentarer

  • Puky: Ja, jäklar vad gott!
  • Emma: Vilka spännande smaker det verkar vara, utan alltför konstiga ingredienser. Någon gång ska jag prova det här...
  • Holli Gaisford: Hi! Is that site on? testaronis page
  • Sharice Taubman: Hi! Is this kind of thing set? testaronis page
  • Giuseppe Gorneault: Hi there! Is this thing active? testaronis page


  • Om RECEPT

    Mathem.se bjuder på smarriga recept som funkar både till vardags och fest.