Ögonskuggsprimer

Detta eviga tjat om primer” tänker ni nu.

Jag skriver väldigt ofta om just ögonskuggsprimer, dels för att jag själv tycker att det är så himla viktigt, men även för att det faktiskt trillar in frågor om det hela tiden.

Primer får ögonskuggan att fästa bättre, och gör färgerna mer starka. Men man kan ju få till en snygg sminkning utan primer också, kruxet är då att sminkningen kanske inte håller hela dagen/kvällen, och det vill man ju.

 

Ibland säger folk till mig när vi diskuterar just ögonskuggsprimer, att dom inte vågar använda det för det känns som att sminkningen kommer vecka sig under dagen. En ganska logisk tanke egentligen eftersom primer är flytande.

Men har man en bra primer (jag använder Lumenes Eye Shadow Primer) och mättar den ordentligt med ögonskugga, så är det precis tvärtom – man minskar risken för att ögonskuggan lägger sig i veck under dagen. Ögonlocken blir nämligen lika oljiga som T-zonen, även fast man kanske inte alltid tänker på det, men primern förhindrar detta.

 

För att visa detta så fotade jag mina ögonlock efter en hel dag utan primer. Jag hade bara foundation på, men det syns ändå tydligt hur det har lagt sig i veck.

 

IMG_6928

 

Ni kan tänka er så ledsen man blir om man lagt ner massa tid på en snygg sminkning, och så ligger ögonskuggorna så här efter halva dagen.

IMG_6928 - kopia

Tummen upp för primer!!

Kommentarer

 1. Hej! Ska man ha en primer på ögonlocket även innan man lägger på mineral ögonskuggor. Tack för en inspirerande blogg! Även fast vissa inlägg inte riktigt passar mig, jag är nog i samma ålder som din mamma… Men jag tar till mig dina tips som passar min generation :)

  Anmäl

  Camilla.strom65@gmail.com,
  • Hej! Ja det brukar jag ha, efter foundation innan alla sorters ögonskuggor. Var kul att ju gillar bloggen, jag försöker få in lite mer tips för personer som är äldre än mig för jag märker att det uppskattas. Ska fortsätta med det och kanske hitta lite sminkmodeller också! :) Tack för din kommentar, kram kram!

   Anmäl

 2. Hej Helena,

  Jag har efter att jag börjat läsa din blogg börjat använda ögonskuggsprimer och använder faktiskt samma som dig. Det jag undrar är, hjälper den ”bara” ögonskuggor att sitta bättre och bli mer färgstarka eller gäller det även kajal osv? Tex om man vill ha en kajal under ögat, ska man ta primer där med då?

  Kram Maria

  Anmäl

  Maria S,
  • Hej! En primer fungerar inte bara för ögonskugga utan hjälper till på traven för hela ögonmakeupen kan man säga, och ska även gå att använda till läpparna. Jag dock brukar inte använda den specifikt för kajalpennor, då dom brukar bli väldigt färgstarka ändå. Det jag istället gör för att få kajalpennan att hålla hela dagen är att fixera den lite lätt med en pudrig ögonskugga eller pyttelite transparent puder. Detta gör man för att en kajalpenna oftast är lite fuktigare/krämigare än resten av ögonsminket, och kan leda till att ”glider runt” efter några timmar. Exempelvis om jag lägger en svart kajalpenna längs undre fransraden, så fixerar jag den med lite svart ögonskugga ovanpå.

   Hoppas du förstod hur jag menar, annars är det bara att hojta till igen! Kram, kram

   Anmäl

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

@modernmomse

Senaste kommentarer

 • offensive st patricks day shirt: everyone loves wedding parties, it is fun, it is lively and there are lots of food...
 • Marie: Är snart 50. Har hängande ögonlock, inga underfransar, väldigt lila/blå under ögon, lite röda prickar i...
 • Maris krieg: Vilket märke är det på glasögonen
 • Kicki Hellgren: Hej! Jag söker med ljus och lykta efter denna anastasia beverly hills waterproof eyeliner vert Har du...
 • home: gwnbjxsihsndksudetjnncipmbpezd boithcyqkfvwatwgrelzfrrdidbqa


 • Om Helena

  Helena Rönnblad är vår sminkbloggerska. Hon tycker själv att hon har den allra bästa makeuputbildningen - hon är nämligen helt självlärd! Hon studerade "Textil, Form & Design" på gymnasiet och är även utbildad stylist, men inom makeup har hon enbart experimenterat på egen hand. Nu är Helena snart 20 år och har många planer! Till vardags jobbar hon på en lunchrestaurang. Hon driver också sin egen sminkblogg Imakeyousmile.se, och skriver om makeup här på ModernMom.se. Hon är dessutom på gång med egen webbshop, frilans vid förfrågan, och ska även inom kort ta körkort och flytta ihop med pojkvännen Miska.