Hos ett listhyvleri kan du hitta lister, foder, socklar med mera. ett bra listhyvleri, det är UNE-Produkter. Deras produktion består bland annat av hyvling samt industriell ytbehandling av olika lister, foder och paneler. De erbjuder olika lister så som:

  • Taklister
  • Smyglister
  • Täcklister

Hos dem kan du även hitta golvsocklar, foder och smygpaneler. Sedan har detta företag även möjlighet att tillverka andra profiler efter kunds önskemål och beställning.

Hyvlade och behandlade lister

Hos ett listhyvleri som UNE-Produkter kan du alltså hitta olika sorters lister, som är hyvlade och sedan ytbehandlade på olika sätt. Det mesta som de har är i furu, men det går även att få det i andra material. UNE-Produkter erbjuder bland annat SEBE standardprofil. Det handlar då om ytbehandlade golvsocklar, foder, taklister, smyg- och täcklister, smygpaneler med mera av furu. Dessa går även att få i tillverkade av MDF-board.

Hos detta företag kan du även hitta ett brett utbud av allmogelister, så som taklister, golvsocklar samt dörr-och fönsterfoder. Även dessa av furu.

Företaget tillverkar också ytbehandlade smygpaneler, smyglister, väggavslutningslister och täcklister av MDF-board.

Ett bra listhyvleri

UNE-Produkter grundades en gång i tiden av Helmer Bergkvist. Det var året 1941 efter ett köp av ett sågverk. Under 1954 startade man en produktion av ytbehandlad byggnadslist, strax utanför Norrtälje. Man köpte sedan ett sågverk i Bergslagen under 1962. Denna försåg då listfabriken med råvaror. Verksamheten har sedan 1974 funnits i Dalarna och drivs av Helmer Bergkvists sonson Pär Bergkvist. Idag är UNE-Produkter ett renodlat listhyvleri med ytbehandling.